Suomen Kennelliiton viralliset tutkimukset

Viralliset tutkimukset

Suoritamme Suomen Kennelliiton vaatimia virallisia lonkkakuvauksia, kyynärkuvauksia ja selkäkuvauksia, polvitarkastuksia sekä virallisia sydänkuunteluita. Koiran tulee olla tunnistusmerkitty joko tatuoinnilla tai mikrosirulla. Rekisteritodistus on hyvä ottaa mukaan, vaikka se ei olekaan välttämätön.

Ennakkolähete terveystutkimukseen

Tilaa sähköinen lähete virallisiin terveystutkimuksiin etukäteen ennen eläinlääkärille menoa. Ainoastaan silmätutkimukseen ja maksalausuntoon ei vielä ole sähköistä lähetettä. Ennakkoon tehty lähete on edullisempi. Ennakkolähetteen teko on aina pakollista seuraavista tutkimuksista: Kuulotututkimus, DNA-tutkimukset ja Kävelytesti.

Lähetteen tilaaminen ei edellytä eläinlääkärin tai eläinlääkäriaseman valintaa. Tutkimusaika kannattaa kuitenkin varata ennen sähköisen lähetteen tilaamista. Eläinlääkäriasemalla omistajan ei enää tarvitse täyttää erillisiä tutkimuslomakkeita, koska tiedot ovat saatavilla sähköisesti. Eläinlääkärin antamat lausunnot myös tallentuvat suoraan lausumisen yhteydessä Kennelliiton tietokantaan.

Tällä hetkellä sähköisen lähetteen voi tehdä vain Kennelliiton tietokannasta löytyvälle koiralle.

Voit tilata lähetteen terveystutkimukseen täältä

Röntgenkuvausta varten eläin rauhoitetaan tai nukutetaan. Lemmikkisi on oltava sen vuoksi syömättä 8 tuntia ennen kuvausta.

Tunnistamismerkintä voidaan tehdä kuvauksen yhteydessä. Kuvat kehitetään digitaalisesti ja lähetetään Suomen Kennelliittoon sähköisesti.

Röntgentutkimukset

Lue lisää lonkkanivelen kasvuhäiriöstä.

Lue lisää kyynärnivelen kasvuhäiriöstä.

Lue lisää selkäkuvauksista. Täältä löydät lisää tietoa rotukohtaisista kuvausohjeista sekä kuvien määrästä.

Lue lisää Pevisasta.

Polvitarkastukset

Suoritamme Suomen Kennelliiton vaatimia virallisia polvitutkimuksia. Polvet tutkitaan patellaluksaation eli polvilumpion sijoiltaanmenon varalta.

Tutkimus on nopea ja se suoritetaan hereillä olevalle koiralle. Tutkimuksen tarkoitus on löytää koirat, joilla polvilumpio on löysä tai menee pois paikoiltaan.

Lue lisää polvilumpion sijoiltaanmenosta eli patellaluksaatiosta.

Sydänkuuntelu

Klinikkamme kaikilla eläinlääkäreillä on viralliset sydänkuunteluoikeudet.