Terveydenhoito

Pentuetarkastus ennen pentujen luovutusta uusiin koteihin

Pentuetarkastuksessa pentujen sen hetkinen terveydentila ja kehitys tarkastetaan silmämääräisesti, tunnustelemalla ja kuuntelemalla. Jokainen pentu saa kirjallisen todistuksen, ja tarvittaessa pennut myös sirutetaan samalla.

Mikrosirutus – turvaa lemmikille

Mikrosirun avulla tunnistusmerkityt eläimet voidaan tunnistaa yksilöllisesti lukemalla mikrosirun numero lemmikistä lukijalaitteella. Mikrosiru asennetaan yleensä kaulan vasemmalle puolelle tai lapojen väliin. Mikrosiru ei häiritse lemmikkiä, ja lemmikki on luotettavasti tunnistettavissa mikrosirun tietojen perusteella.

Kaikki rotukoirat sirutetaan eläinten rekisteröinnin yhteydessä. Myös kissat ja rekisteröimättömät koirat voidaan mikrosiruttaa.

Rekisteröimme asiakkaidemme lemmikit Siruhaku.fi-palveluun.

Aikuisen lemmikin terveystarkastus

Lemmikin on hyvä käydä tapaamassa eläinlääkäriä säännöllisesti. Eläinlääkärin ammattitaitoon kuuluu osata kysyä oikeat kysymykset ja havaita sellaisetkin poikkeamat normaalista terveydentilasta, joita omistajan on vaikea huomata.

Terveystarkastuksessa lemmikin yleiskunto, hampaiden kunto, ruokavalio ja vointi käydään läpi. Samoin keskustellaan ruokinnasta ja mahdollisista paino-ongelmista. Lemmikki on hyvä käyttää eläinlääkärissä säännöllisesti, keski-ikäinen ja vanhempi lemmikki vähintään vuosittain. Kun varaat aikaa terveystarkastukseen, on tärkeä kertoa ajanvarauksessa kaikki lemmikin terveydelliset ongelmat, jolloin tarkastukseen osataan varata sopivan mittainen aika.

Seniorilemmikin terveystarkastus

Seniorilemmikeille olemme tehneet oman paketin, johon voidaan lisätä tarvittaessa myös veri- ja virtsanäytteiden tutkiminen.

Seniorterveystarkastus on tarkoitettu kaikille yli 8 vuotiaille koirille ja kissoille. Teemme lemmikillesi perusterveystarkastuksen, nivelten liikkuvuuden tarkastuksen, sekä keskustelemme ruokinnasta ja yleisestä hyvinvoinnista ja iän mahdollisesti mukanaan tuomista ongelmista mm. liikkumisessa.

Lisäksi tarvittaessa tutkimme verenkuvan ja virtsanäytteen.

Varaa aika lemmikkisi tarkastukseen, soita (09) 2761 371!

Mikäli eläimelläsi on sairauden oireita, esim. oksentelua, ruokahaluttomuutta, virtsankarkailua tai muita pidempiä tutkimuksia vaativia oireita, varaathan aikasi puhelimitse.

Icon: Koira
Koira 120 €

Perustarkastus

  • Selän palpointi, nivelten liikeratojen tarkastus
  • Ruokinta ja yleinen hyvinvointi
  • Tarvittaessa verinäytteenotto, tutkiminen ja tulkinta (maksa-, munuais-, proteiini-, sokeriarvot) noin 119 €
  • Tarvittaessa virtsanäytteen tutkiminen ja tulkinta (stix, sedimentti, ominaispaino) 35 €
Kissojen eläinlääkäripalvelut
Kissa 120 €

Perustarkastus

  • Selän palpointi, nivelten liikeratojen tarkastus
  • Ruokinta ja yleinen hyvinvointi
  • Tarvittaessa verinäytteenotto, tutkiminen ja tulkinta (maksa-, munuais-, proteiini-, sokeri-, kilpirauhasarvot) noin 183 €
  • Tarvittaessa virtsanäytteen tutkiminen (stix, sedimentti, ominaispaino) 35 €