Iho- ja korvasairaudet

Ihosairaudet

Iho- ja korvasairaudet ovat lemmikeillä yhä yleisempi ongelma. Kuten ihmisilläkin, allergiat ovat eläimillä yleistyneet. Valtaosassa eläinten ihosairauksia on taustalla allerginen ihosairaus. Allergiset ihosairaudet ovat taustalla esimerkiksi 75 % lemmikkien korvatulehduksista.

Allergisten ihosairauksien aikainen havaitseminen ja huolellinen hoito ovat tärkeitä tämän elinikäisen sairauden pitämiseksi kurissa.  Vastaanotollamme on pitkä kokemus lemmikkien ihosairauksien hoidossa, ja vastaanotolta löytyvät tuotteet korvien puhdistukseen, ihon hoitoon sekä allergisen lemmikin ruokintaan ja ruokinnalliseen tukihoitoon.

Korvasairaudet

Korvakäytävä on osa ihoa, ja korvatulehdus saattaa koiralla olla ainoa merkki allergisesta ihosairaudesta. Korvakäytävän melko ahdas putkimainen rakenne tekee korvakäytävän ihon haasteelliseksi hoitaa, ja siitä syystä korvatulehduksiin onkin alusta asti suhtauduttava riittävällä vakavuudella. Korvakäytävä on koiralla myös pitkä, ja tekee lähes 90 asteen mutkan, joten korvakäytävän tilaa on omistajan itse hyvin vaikea arvioida.

Korvatulehduksen hoidossa kulmakiviä ovatkin aikainen toteaminen ja hoidon varhainen aloitus, sytologia, josta nähdään tulehduksen aste sekä mikä mikrobi on kyseessä, korvakäytävän huolellinen ja säännöllinen puhdistus eritteistä, oikean puhdistusaineen ja lääkkeen valinta, sekä säännölliset kontrollit.  Kaikkein tärkeimpänä asiana on kuitenkin altistavien sekä tulehdusta ylläpitävien tekijöiden selvittäminen ja hoito. Ilman tätä selvitystyötä korvatulehdukset usein uusivat, tai jäävät kroonisina vaivaamaan pitkiksi ajoiksi.

 

Lue lisää lemmikkien iho- ja korvavaivoista.