Laboratorio

Laboratoriopalvelut Klaukkalassa

Taikatassulla on ajanmukainen, modernein laitteiston varustettu laboratorio, jossa käytössämme on mm. kuivakemia-analysaattori sekä solulaskin.

Nopeat tulokset jo ensikäynnillä

Tutkimme Klaukkalassa laboratoriossamme perusverinäytteet, virtsa-, iho- ja karvanäytteet. Suurin osa solunäytteiden tuloksista saadaan välittömästi käynnin yhteydessä, ja hoitosuunnitelma käynnistettyä. Ihon ja korvakäytävien näytteistä saamme tietoa tulehduksen aiheuttajista, ulostenäytteitä tutkitaan esimerkiksi loisten varalta ja  virtsanäytteestä saadaan paljon tärkeää tietoa eläimen terveydentilasta.

Yhteistyö erikoistuneiden laboratorioiden kanssa

Kun on tarpeen tehdä laajoja kemiallisia määrityksiä, vasta-ainetutkimuksia, tutkia patologisia näytteitä, tehdä bakteerimäärityksiä ja suorittaa geneettisiä tutkimuksia, osaava henkilökuntamme lähettää näytteitä jatkotutkimuksiin erikoistuneisiin laboratorioihin.

Lisäohjeistus laboratoriopotilaille

Jos tiedät tulevasi laboratoriokäynnille, kysy etukäteen vastaanotostamme ohjeet. Kontrolliverinäytteiden otosta on omat ohjeistuksensa, samoin esim. virtsa- ja ulostenäytteiden osalta.

Eläimen perimän tutkimus

Koirilla ja kissoilla esiintyy paljon perinnöllisiä sairauksia, ja geenitestit mahdollistavat eläimen perimän tutkimista näiden osalta. Testattavissa olevien sairauksien määrä lisääntyy koko ajan. Toiset rotujärjestöt vaativat tekemään testin tietyssä laboratoriossa.  Eräät testit voivat olla etukäteen maksettavia, jolloin testiin tarvittavat välineet saa maksaja itselleen postissa. Lisää tietoa saat rotujärjestöltäsi.

Geenitesti tehdään joko EDTA-verinäytteestä tai poskisolunäytteestä. Mikäli testistä vaaditaan virallinen todistus, vaatimuksena on, että näytteen ottaa eläinlääkäri, tai että näyte otetaan eläinlääkärin valvonnassa.