Rokotukset

koira

Lemmikin rokotus

Rokotuksen yhteydessä eläimen terveys tarkistetaan silmämääräisesti, tunnustelemalla ja kuuntelemalla. Muista ottaa mukaan lemmikkisi rokotustodistus ja/tai rekisterikirja, jonne rokotukset merkitään.

???? Koirien uudet rokotussuositukset 1.6.2023 alkaen ????

Rokotussuositus Taikatassussa (rokotussuositukset perustuvat kansallisen asiantuntijaryhmän suositukseen ja voivat poiketa hieman rokotteiden valmisteyhteenvedosta)
???? Koiranpentu rokotetaan kaksi kertaa: 8- ja 12 viikon iässä. 8 viikon iässä annetaan 4-rokote ja 12 viikon iässä 4-rokote ja raivotautirokote. Huomioithan, että tehosterokotteella pennun pitää olla vähintään 1 päivän yli 12 viikkoa!
???? Mikäli pentu on jo 12 viikkoinen, rokotetaan pentu vain kerran. Pennulle annetaan samalla 4-rokote ja raivotautirokote. Huomioithan, että pennun pitää olla vähintään 1 päivän yli 12 viikkoa!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Poikkeuksena tartuntavaarassa olevat pennut, jotka rokotetaan nelosrokotteella kolmesti 6, 8 ja 12 viikon iässä.

Penturokotusten jälkeen koira rokotetaan seuraavan kerran vuoden kuluttua. Suositellaan, että koiralle annetaan silloin 4-rokote ja raivotautirokote.

Raivotautirokote ja 4-rokotteen muut komponentit lukuunottamatta kennelyskää ovat 3 vuotta voimassa (Nobivacin rokotteet). Koiralle suositellaan kennelyskärokotetta vuosittain.

 

Miten valmistautua rokotukseen

Pennulta on hyvä tutkia uloste loismunien varalta. Näyte kerätään kolmena päivänä ja sen voi lähettää Movetiin (http://www.movet.fi/palvelut/muiden-lemmikkien-omistajille/)

Mikäli ette tutkituta ulostenäytettä, suosittelemme antamaan pennulle matolääkkeen 1-2 viikkoa ennen rokotusta. Tehokkaita matolääkkeitä ovat mm. Flubenol, Axilur ja Drontal.

Tyttökissan sterilaatio

Kissojen rokotus Taikatassussa

  • Kissanpentu rokotetaan ensimmäisen kerran 12 viikon iässä kissaruttoa vastaan ja samalla kissaflunssa- ja calicirokotteella.
  • Kissanpennulle annetaan tehosterokotus 16 viikon iässä, samassa yhteydessä annetaan tarvittaessa rabiesrokotus.
  • Yhden vuoden iässä kissa tehosterokotetaan toisen kerran ja annetaan tarvittaessa rabiesrokotus.
  • Jatkossa rokotesuoja uusitaan 3 vuoden välein uusintarokotteilla koko kissan elämän ajan. Taikatassu lähettää kissa-asiakkaille kutsun uusintarokotuksille hyvissä ajoin.